Teamcoaching

Van Groep naar Team

Een groep mensen is geen team. Een team ontstaat, wanneer er bereidheid is tot samenwerking, bereidheid om te werken aan een gezamenlijke doelstelling. Om als team succesvol te kunnen zijn, zijn enkele factoren essentieel. Vertrouwen, veiligheid, integriteit en heldere communicatie zijn onderwerpen die bijdragen aan een succesvolle samenwerking.

Welke factoren spelen een rol in jouw team? En waaraan is behoefte?

Het antwoord op deze vraag vinden we in een training met behulp van paarden. Door met het gehele team aan de slag te gaan in praktische opdrachten in een veilige en inspirerende omgeving, ontstaat de mogelijkheid als team te groeien en de kwaliteiten in jouw team te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Doelen:

Er zijn verschillende doelen waarbij teamcoaching met paarden een waardevolle toevoeging is.

  • Spanningen binnen team verminderen
  • Kennismaken teamleden
  • Veranderingen doorvoeren binnen team (of organisatie)
  • Communicatie verbeteren
  • Verbeteren samenwerking team of teams onderling
  • Balans in een team
  • Efficiency team vergroten

EQ versus IQ

Jouw plek in de organisatie en het team wordt grotendeels bepaald door de kennis en ervaring die je in huis hebt. Veel procedures en processen op de werkvloer worden geconditioneerd op basis van het IQ (de intelligentie quotiënt).

Toch zijn er meer aspecten die bepalen of juist jij je prettig voelt in het team. De belangrijkste factoren die invloed hebben op de werksfeer, de beweging in het team en dus de succesfactor zijn gebaseerd op EQ (emotionele intelligentie).

Ons empathisch vermogen, zelfkennis en het afstemmen op de omgeving en elkaar vormen een sterke basis voor een goed functionerend team. Een team dat successen boekt, ook op langere termijnen, doordat het veerkracht en daadkracht toont.

We gaan niet alleen voor het doel, we gaan voor het succes!

Wat mag je verwachten

Een training met behulp van paarden zorgt voor bewustwording en inzicht. Doordat het paard spiegelt, geeft het ons een directe kijk op de werkelijkheid, in het hier en nu. Het paard reageert op onze intentie en emotie, waardoor we heel dichtbij onze kern komen. Door in de oefeningen het 360 graden feedback model (tip/top) toe te passen, krijgt elke deelnemer een duidelijk beeld van hoe de ander hem/haar ziet en of de ware intentie ook overkomt bij de ander.

In de training streven wij ernaar iedereen direct handvatten te geven om de volgende stap te kunnen zetten in de praktijk. Het vormen van een team begint immers bij ieders individuele kwaliteiten. Samen groeien naar een volgende stap, is de eerste stap op weg naar het vormen van een team.

Hoe werkt het

In de praktijkoefeningen staat het paard en de deelnemer centraal.
Het proces wordt op een professionele manier begeleid en aangestuurd door gediplomeerde en deskundige trainers. Doordat de trainers kennis hebben van bedrijfsprocessen kan snel en effectief geschakeld worden naar voorbeeldsituaties op de werkvloer.

Vooraf stemmen we af welke doelstelling deze training voor het team heeft, en wat het gewenste resultaat van de training is. In onze training staat veiligheid centraal. Veiligheid voor de deelnemer, veiligheid met en rondom het paard en veiligheid in de groep. Vooraf aan onze training wordt hiervoor nadrukkelijk uitleg en instructies gegeven.

De trainingen worden gegeven in dagdelen. De training kan worden aangeboden inclusief lunch, optioneel kun je kiezen voor een borrel na afsluiting. Ben je geïnteresseerd in een prijsopgave?

Dan stemmen wij dit graag persoonlijk met je af in een passende aanbod.

Uitdaging

Om een succesvolle samenwerking tot stand te brengen, is het belangrijk de opgedane kennis en ervaring in de praktijk uit te oefenen. Hoe goed een team uiteindelijk functioneert is mede afhankelijk van de uitvoering van gemaakte afspraken en de motivatie dit voort te zetten.

Doordat de team-samenstelling in de praktijk kan veranderen, verandert de vorm van samenwerking ook, hierdoor kan er opnieuw behoefte aan training ontstaan. Denk maar eens aan het veranderen van de samenstelling van de paardenkudde.

We bieden dan ook vervolgtrainingen aan, om zodoende tot een maximaal haalbaar en langdurig resultaat te komen.

 

team-coaching

Kennismaken

Het is mogelijk om vooraf aan jouw teamtraining een kennismakingssessie te ervaren, zodat je een goede indruk kunt vormen van onze mogelijkheden.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via
info@horsepower-trainingen.nl / 0181 300035

Mogelijkheden

De teamcoaching bestaat uit de volgende stappen:

  • Intake met teamleider t.b.v. verwachtingen, inhoud en doel training.
  • Interactieve training met het team en de paarden op locatie, één dagdeel of één hele dag. 
  • Nabespreking met teamleider; resultaten, conclusies, aandachtspunten en eventuele vervolgstappen
 
217578102_4399170133479972_6902514605401969646_n

Workshop

Teampower

Deze laagdrempelige workshop is een mooie manier om te ontdekken wat de kracht van het coachen met paarden voor jouw team kan betekenen,
maar ook voor een eenmalig teamuitje met blijvende impact.
In deze workshop krijgt het team al veel inzichten en hebben ze handvatten waar ze nog verder in kunnen ontwikkelen. 

Programma

We starten de introductie met koffie/thee en een lekkernij. Hierna zullen we 2 teamopdrachten met de paarden in de rijbaan doen. Tijdens de afronding drinken we nog een drankje en genieten we van een lekker borrelplankje.

Inclusief:
- 2 opdrachten met de paarden
- Koffie/thee met petit fours
- Onbeperkt water
- 2 wijn/frisdrank persoon
- Borrelplankje (kaas, olijven, nootjes)

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.
Ervaring met paarden is niet nodig.

216262925_4399170880146564_2361196984884044257_n

Locaties

HorsePower Training en Coaching heeft 2 locaties in Nederland. Beide zijn rustige privé locaties. Hier geven we coaching en trainingen aan individuen en groepen.
Op een professionele wijze en met hulp van onze eigen paarden.

Zuid Holland

Blindeweg 5
3234 KL Tinte (Brielle)

Drenthe

Veenschapsweg 39A
7741NK Coevorden

Ik zou graag meer willen weten.

Vraag gerust een gratis kennismakingsgesprek aan.
In dit telefonische gesprek bespreken we jouw wensen.

Vraag
1
Hallo, Heb je een vraag. Stel hem gerust
Hallo, Is alles duidelijk? Mocht je vragen hebben stel ze gerust.